در این مقاله میخوانید:
Toggleعلاقه مندان به اشتغال به عنوان تکنسین داروخانه، حتما باید در آزمون تکنسین داروخانه شرکت کرده و حداقل نمره لازم را کسب کنند.
ما در اینجا نمونه های از مهمترین و پرتکرارترین سوالات مربوط به آزمون تکنسین داروخانه را گرد آوردهایم تا شما عزیزان، با آسودگی خاطر در آزمون تکنسین داروخانه شرکت کرده و ضمن کسب نمره قبولی، به عنوان تکنسین داروخانه در داروخانه مشغول به کار شوید.
شرکت در دوره های تخصصی تکنسین داروخانه، یکی از اصولیترین و مهمترین روشهای یادگیری نسخه خوانی است که پیشتر درمورد آن بحث کردیم. شرکت در دوره های مذکور، مهارتی باور نکردنی به شرکت کنندگان میبخشد. مهارتی که دستیابی به آن بدون شرکت در این دوره ها، امری محال است.
شرکت کنندگان حال حاضر این دوره ها، سوالات متعدد و متنوعی از ما می پرسند. ما نیز با تمام پشتکارمان در تلاشیم که با تکیه بر تجارب ارزنده و دانش خود به این سوالات پاسخ داده و کارآموز را به کوتاهترین و در عین حال درستترین مسیر ممکن برای رسیدن به هدفشان هدایت کنیم و بدون اغراق در این امر موفقیم.
اشتغال در هر محیطی نیازمند آشنایی با اصول، فرهنگ و قوانین آن محیط است. بدیهی است که محیط حساس داروخانه، از این قانون مستثنی نیست و ضروریترین کار قبل از ورود به شغل تکنسین داروخانه، آشنایی با آداب و قوانین موجود در داروخانه میباشد.
داروخانه پایگاهی مهم در زمینه بهداشت و سلامت جامعه است و روشن است که قوانین و اصولی خاص و غیرقابل چشمپوشی دارد. شرکت در دوره های نسخه خوانی زمینه آشنایی شرکتکنندگان با این اصول مهم را فراهم میکند.
دوره های حضوری تکنسین داروخانه توسط ارگانهایی همچون انجمن پرستاری ایران، جهاد دانشگاهی، انجمن داروسازی، فنی حرفهای و نهادهایی از این قبیل، در شهرهای مختلف برگزار میگردد.
بدین ترتیب شرکت کنندگان پس از موفقیت در این آزمون، با در دست داشتن مدرک معتبر خود، میتوانند برای اشتغال در داروخانه اقدام نمایند.
منبع تدریس در دوره های نسخه خوانی، کتاب یا جزوهای واحد و چند قسمتی است که بخش اعظم آن مربوط به فصل داروشناسی میباشد. فرد شرکت کننده پس از آشنایی با مقدمات کتاب مذکور، وارد فصل اصلی کتاب یعنی داروشناسی شده و ضمن آشنایی با انواع داروها، اطلاعات لازم مربوط به هر دارو و گروه آن را نیز فرا میگیرد.
البته گفتنی است که تنها شناخت داروها کافی نیست، بلکه در این دورهها نکات ضروری دیگری نیز به شرکت کنندگان آموزش داده میشود تا آنان با علم کامل وارد عرصه تکنسین داروخانه شوند. این دورهها با مهارت بخشی در تمام زمینه های لازم، شرکت کنندگان را آماده اشتغال در زمینه تکنسین داروخانه می نمایند.
پس از گذراندن دوره تکنسین داروخانه، تسلط کامل به مواد تدریس شده در طول دوره و در نهایت کسب نمره قبولی در آزمون نهایی، فرد میتواند به طور حرفهای کار خود را آغاز کند. ناگفته نماند که صرفا شرکت در این آزمونها و اخذ مدرک مربوط، به منزله تخصص فرد در حرفه نسخه خوانی و امکان فعالیتش در هر داروخانهای نیست.
باید توجه داشت که در هر محیط کاری این تجربه است که حرف اول را میزند. پس برای شروع فعالیت علاوه بر داشتن مدرک، داشتن سابقه کار ضروری است. هرفردی برای کسب مهارت در زمینه کاری خود، باید تجاربی را در آن زمینه به دستآورد.
همچنین لازم به ذکر است که در هر داروخانه، دو نسخه خوان به منظورانجام امور مربوط نسخه خوانی استخدام میشوند.
پس شرکت کنندگان در این دوره ها باید پس از قبولی در آزمون نهایی، آستین همت بالا زده و پس از اتمام دوره و یا در حین برگزاری آن، اقدام به گذراندن دوره کارآموزی نمایند و منتظر نمانند تا برگزارکنندگان دوره های یاد شده، امکان کارآموزی آنان در محیط داروخانه را فراهم نمایند.
حقیقت موضوع این است که شما بدون گذراندن دوره کارآموزی، از تمام کسانی که مشغول به کارآموزی هستند و یا پیشتر این دوره را گذراندهاند، چند قدمی عقب خواهید ماند و با گذراندن این دوره بسیار پیشرفت خواهید کرد.
وظایف فرد نسخه خوان در داروخانه به شرح زیر میباشد:
بهترین کار به منظور موفقیت در آزمون نهایی برای شرکت کنندگانی که در دوره های تکنسین داروخانه ثبت نام کرده اند و قصد اخذ مدرک تکنسین داروخانه را دارند، مطالعه کتابها و جزوات تدریس شده در طول دوره میباشد.
هرچند که؛ فصلهای مربوط به داروشناسی و موضوعاتی از جمله گروه دارویی، دوز داروها، نام صنعتی و تجاری داروها و… از اهمیت ویژهتری برخوردارند و بخش عمدهای از سوالات آزمون را به خود اختصاص میدهند.
در پایان آزمون نیز، شخص شرکت کننده باید ده نسخه موجود در آزمون را بازنویسی کند تا بتواند نمره قبولی را به دست بیاورد.
متاسفانه محصولی پیدا نشد