نسخه خوانی

نسخه خوانی

آموزش نسخه خوانی

نسخه یک توصیه کتبی دارویی است توسط پزشک ، دندان پزشک و ماما داده شده است . نسخه در کشور ما به دو صورت بیمه ای و یا درج شده در سربرگ معالج ارائه می گردد .

در هر دو حال یک نسخه زمانی معنای واقعی و قانونی خود را خواهد یافت که در برگیرنده مشخصاتی از فرد معالج ، بیماری شخص و درمان مورد نظر باشد و در کنار این عوامل ممهور به مهر معالج بوده و توسط او امضا گردد . ثبت تاریخ ویزیت و نوع بیماری فرد نیز از ملزوماتی است که قانون گذار آن ها را در نظر گرفته است .

پس از ارائه نسخه به داروخانه باید دقت نمود که این عوامل در نسخه موجود باشند و بعد از آن روند تحویل داروی تجویزی به صورت سیستماتیک انجام می شود این روند شامل مراحل زیر است :

  1. دریافت نسخه ( پذیرش ) دوره تکنسین داروخانه
  2. خواندن نسخه و بررسی درخواست های معالج دوره تکنسین داروخانه
  3. آماده نمودن داروهای نسخه دوره تکنسین داروخانه
  4. ثبت نسخه تحویلی در کامپیوتر به وسیله نرم افزارهایی که به این منظور تولید شده اند دوره تکنسین داروخانه
  5. نوشتن دستورات لازم بر رو برچسب های دارویی دوره تکنسین داروخانه
  6. تحویل دارو به بیمار دوره تکنسین داروخانه
  7. ارائه اطلاعات دارویی ، توصیه و گفت و گو با بیمار که تحت عنوان مشاوره دارویی به آن عمل می گردد.

تکنسین داروخانه کیست

تکنسین داروخانه | Pharmacy Technician، فرد تحصیل کرده ای است که ملزم است فقط تحت نظارت مستقیم داروساز مجاز کار و فعالیت کند. این افراد، آموزش های آکادمیک را پشت سر گذاشته اند اما، کارفرمایان غالبا تکنسین هایی را استخدام می کنند که دوره های آموزشی خاص را در بیمارستان ها و مراکز آموزش گذرانده و تجربه کافی و تخصصی به دست آورده باشند.  برنامه ها و دوره های آکادمیک تکنسین داروخانه ، به طور معمول بین شش ماه تا 2 سال طول می کشد.

دارو
دوره نسخه خوانی

غالبا، افرادی که در داروخانه مشغول به کار هستند، تحصیلات آکادمیک داشته و دوره های آموزشی لازم را نیز گذرانده اند. با این حال، امکان دارد که برخی از پرسنل داروخانه در زمینه نسخه خوانی اطلاعات کافی نداشته باشند و از آنجایی که این شغل مستقیما با سلامتی افراد و مشتری ها مرتبط است، باید در یک دوره نسخه خوانی کوتاه مدت شرکت کنند تا مهارت ها ی ضروری برای انجام و ارایه این خدمات را به دست آورند.   علاوه بر این، این دوره آموزشی باید مواردی مانند اشنایی با محدوده قوانین، شناخت انواع دارو های گیاهی، کاربرد تجهیزات درمانی، شناخت گروه و دسته های داروهای درمانی، انواع محصولات آرایشی و بهداشتی و نحوه ارتباط با مشتری های متفاوت را در بر بگیرد تا برای شرکت کنندگان مفید واقع شود. 


5/5 - (7 امتیاز)

مقالات مرتبط

دیدگاه

2 نظر تاکنون ارسال شده است
  1. مقاله بسیار عالی و مفیدی بود

    • درود برشما
      خوشحالیم که برای شما مفید واقع شده.